Eksik ..

~ 10 Nisan 2009 Cuma

(591)

Etrafımdaki dağınıklığı inceledim önce.Günlerce bekledikten sonra dibini bulmuş bir Ballantines şişesi , yarım kalmış ; açık bir çikolata folyosu , bitmiş su şişeleri. Boşa geçen günüme dair huzur sesleri , ve kağıtlar... ''Karanlığı aydınlatan tek şey ; bilgisayarımın ekranıydı.Ve ben bakıyordum öylece ekrana.Sağ alt köşeye ; zamana iliştirmiştim gözlerimi. 02:23 tü ilk bakışım , sonra yelken açtım buradan uzaklara , büyüdü gözbebeklerim , iç çekişlerim ... ''

Kötü bir kaptanım ben aslında. Oysa denizciyim şurasında.
Öyle ya ; daha suya varamadan adımları ; batıyor kağıttan gemilerim. Detayların detayında ,bir eninde bir boyunda... Boğuluyorum en sonunda. Zarar veriyorum üstelik. Kendime değil , anlayamadıklarıma . Sonrada kızıyorum kendime , derdin zamanla , değil kimseyle , bırak kimseleri kendine diye. Ama yapamıyorum anlıyomusun ? Olmuyor ..

Yine yapıyorum her günün hesabını.
Bakma bana öyle ; gerçekten zayıfım ben. Çay bardağından farksız bir yanım. Kırılgan ; hatta ağlak belkide. Ah bir dokunsan ? Geçen her saniyeden korkuyorum. Ama koca bir geceyi boş yere harcıyorum. Nasıl bir çelişkiyle yaşıyorum ? Kelepçelerimi kırıp esaretime son vermeyi denemek yerine saate bakıp duruyorum .

Önümde biçilen çimlerin nemli kokusunu bile çok geç fakediyorum ben. Baharı kaçırıyorum elimde olmadan ; tutamıyorum bir elinden çiçeklerin.Çünkü ne dündeyim ; ne bugünde ! Boşluğa kayıp gidiyor işte gözlerim.Anlamsız ifadelerim.Konuşmayı unuttum. İnsanlara selam vermekten de aciz artık sessizliğim .Yolda görsem bir tanıdık , kaçasım geliyor benim.Yüzüm kaldırımlara düşüyor.Tanıyamıyorum kendimi.Sanki benim değilde başkalarının gölgesi yanımda bitiveriyor.


Sadece gitarımın sesi güzel geliyor.
Birde Bülent Ortaçgil bu saatte.


Tıngırtılarımı seviyorum.Zamana aldırış etmiyorlar.Kucağıma aldığımda ; beni kayıp gittiğim yerden getiriyor ellerim.Götürüyor başka yerlere , başka kapılara.Anlatıyor bana üzmeden beni.Ruhumu okşuyor siyahlarda. Biliyorum gitar , ben eksiğim .. Her melodide ,her köprüde her geçişte , eksiğim... Hem başında hem sonunda , hem eninde hem boyunda , ince ince detayında , eksiğim ben ..





Öyleyim işte ..

....................Birde böyle '' =) ''



..bda*





* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.