Hindistan Cevizini tanımak ..

~ 23 Ocak 2009 Cuma

Tropik adaların insana daima sıcak gelen bir yanı var.

İklimi ..
Palmiyeleri ..
Denizin azur mavisi .. .
Sahilin altın kumu ...
Meyveleri ...
İlginç evleri ...




Bundan çok önce ; yaşadığım trajikomik bir deniz kazasından sizlere bahsetmiştim.Tekneyi devirmiş ve oltalarımızı dalgalara yem etmiştik.Biz oltaları ararken ; dalgaların bıraktığı beyaz köpüklerin arasında yüzen hindistan cevizleri vardı.Sonra onları tek tek toplamıştık.Dün gece uyumaya çalışırken o günün kareleri tek tek aklımdan geçti.O günü tekrar yaşadım ve hindistan cevizlerini düşündüm.

Onların hikayesini merak ettim.
Deniz açıklarında ve kenarındaki yüzlerce hindistan cevizi.Sabahın ışıkları gözüme vurduğunda, uyuyabilmiş olduğumu farkettim . Rüya görmemiştim ama;güne merhaba derken aklımda hala hindistan cevizleri vardı.Orada ne işleri vardı?

Hindistan cevizleriyle dolu olan kafamı buz gibi suyun altına soktum . İki saatlik uykumdan uyanmamın tek yolu buydu .Quiz için ezberlemeye çalışdığım karışık metinlerden hangisi aklımda kalmıştı bilmiyorum ama sağdan soldan '' ( dağınık bir insanım ben ) '' topladığım kıyafetleri üzerime geçirip,notlarımı alıp yola koyuldum. 8:30 da dersim,10:30 da quizim;ve ağzımda naneli saman tadı vardı.

Diş macunumdan nefret ediyorum ! Dişimi gece fırçalamaktanda ! ; ama insanlık adına mecburdum ... Zaten aynı kazağı 1 hafta giyer olmuşken ; bir taraftan kendime çeki düzen vermem gerektiğinin ; dağılan dış görünümümü diğer yandan toparlamam gerektiğinin farkındaydım. Aksi takdirde hakkımda ''şarapçı'' , ''gececi'' dedikoduları çıkabilirdi.Ama hayır , ben masum ve uyku sorunu olan umursamazın tekiydim sadece !

Diş macunu etkisinden kurtulmak için markete girdiğimde bir gerçeğin farkına vardım. Cüzdanım ! Odada unutmuştum ve sadece 50 kuruş'um vardı.Çikolata reyonuna geçtiğimde aklım karşıma yansıyordu işte. Zihnimde hindistan cevizlerinin esrarengiz hikayesi , karşımda bir dizi Coco-Star topluluğu.Hani olurya çocukluğunuzda nefret ettiğiniz yemekleri gün gelir bayıla bayıla yeriz ; işte öyle bir aşk doğmak üzereydi. İlk flirt anının heyecanını atlatıp ona dokundum.Farklı bir Türk Filmi başlamıştı artık .. Onu yemem için 50 kuruş istiyor , sıkı pazarlık işlemiyor , kendini Şehrazat sanıyordu ufak çikolatam.. Ona doğru uzanan başka bir eli görünce , kıskançlığıma yenilip Coco'nun koluna girdim ; 50 kuruşu ödedim..

Artık sıra ondaydı. Göster hünerlerini tatlı yaratık !
Tıpkı reklam filmi çeker gibi , yavaş yavaş paketini açtım , tadına baktım.Hindistan cevizinden her koşulda nefret ettiğimi düşünürken , bir tabumu daha yıkıyor ; lezzetin sıcak zirvesinde , hülyalarda dolaşıyordum. Denizdeki hindistan cevizlerini unutmuş , elimdekiyle son derece mutluydum..

İşte böyle bir mutluluk hikayesiydi bugünkü..
Ben ve coco-star'ın beşli paketi ; dvd izleyeceğiz şimdi..

Ve ben , ona söz veriyorum !
Ne bulursan onu ye ; lezzete değil miktara bak gibi felsefelerin benimsendiği üniversite günlerinde ; bugüne kadar önyargıyla yaklaştığım hindistan cevizli bütün tadları deneyeceğim...

Sahi Batuhan;denizdeki hindistan cevizlerine ne oldu ?
....
aşk işte böyle bir şey... =)

* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.