Dans Ediyorum ..



Sonunda ..
Kayıp insanımız geri döndü ..

Düşüncelerden sıyrılıp bir karar verme arifesinde , peşine takıldığı rüzgarla dostane bir tavıra sahip , verdiği anlık kararların karşısına çıkaracağı muhtemel yaşanacakları ve muhtemel yaşanmaması gerekenleri göze alarak , uzun bir süre sonra kendisine güvenerek . Ve en önemlisi önceden düşünülmüş bir şekilde değil , tamamen an ile dans ederek ..

Ve aslında büyük yüzleşmeye gebe pistin üzerinde çift . İkiye bölünmüş bir karakterin aradığı geçmişin , aynı zamanda kaçtığı geçmişin , insanların , duyguların , yılların , ikilemlerin beşiğinde sallanırken uyumamaya çalışan ben ve benim dansım izlediğim .. Müzik ya son bulacak , yada sonu belli olmayan bir zamana uzayacak ..

Birçoğunuz okudunuz ..'' O gün '' ..
İşte oradayım yine . Bodrum'dayım . Evimde düzensiz uykularımla kurduğum düzenli yaşamım varken ; hiç uyumadığım bir gece verdiğim kararın kucağındayım . Sadece birkaç saat içerisinde toplanmış eşyalarla ve en arka sıradan yer bulunarak alınabilmiş otobüs biletimle . Üstelik o kadar hızlı gelişti ki herşey ; kaldığım bir ev ve her sabah dokuzda kalkıp gittiğim bir işe dahi sahibim . Yaşamındaki her hareketini , kuracağı cümlelere kadar oturup planlamış bir insan için , oldukça hızlı bir dans .. Ve etrafımda olup bitene , bu düzenime karşı beslediğim şaşkınlık duygusu .. Tek kelimeyle daha önce yaşamadığım birşey ..

Üstelik bu sefer insanlardan korkmuyorum.Buranın tozunu soluyorum olabilidiğince.Beklemediğim kadar rahatım ve kaçmıyorum.Yolumu çevirmiyorum gözümden uzak olsun diye.Aksine üstüne gidiyorum.Sokakta yürürken bağıra çağıra şarkı söylemek gibi birşey bu . Bu sefer şehir içimde düğümlenmiyor , şehire ben hükmediyorum . Sanırım biraz özgürüm ve tutkuluyum . Burayı temelli terkedişimin ardından gelişlerimde ; ilk defa mutluyum . Ve pistten inmeye henüz niyetim olduğunu sanmıyorum .

Bu arada kendimde farkettiğim yeni bir olgudan sözetmeliyim.Cümlelere çok fazla güveniyorum.Bir insanın yazdığı , söylediği , duyabildiğim ve okuduğum cümleler.İçimde bu cümlelere karşı kurulmuş dostluklar olduğunu gördüm. Yani perdenin arkasında hiç görmediğiniz bir fiziğin yazmış olduklarıyla aramda kurduğum bağdan sözediyorum.Sanırım bu güven sayesinde edindiğim birkaç dostluğum var artık . Cümlelerin ardını aşıp göz göze gelinebilmiş dostluklar üstelik . Fakat başlangıç noktası cümleler olan . Bakalım , bu güven bana bir zarar getirip yeni bir pişmanlığa sebep olacakmı? .. Zamanın cevaplayacağı bir soru olarak bırakalım bir kenara şimdilik . Çünkü şuanda işler yolunda .

Ve ben kaldığım yerden..
Dansa devam ediyorummm..

not: Beautiful Disaster'a beni özlediği için , Müjgan Ablaya şarkı sözlerimi yolladığı için , farklı bir düzen ve zaman zaman bulabildiğim internetten dolayı okuyamadığım tüm dostlarıma da bana bıraktıkları hazineler için teşekkür ediyorum..
deviantart.com

Batuhan Doğu Alkaya
21:06




~ 28 Haziran 2008 Cumartesi

O Resimde Neden Yokum ?




Sonsuzluğa .
Silinmez kılana ..
İlham aldığım yere ..
Sadece birkaç küçük kare ..

Yıllarım eksikte olsa aklımın içinde dönüp dururken,gözlerimle çektiğim fotoğraflar unutulmayı beklerken pek de iyi hissetmiyorum.Tadım yok,tuzu eksik bir çorbayım kasede sanki.Karıştırıp duruyor bir çocuk durmadan. O çocuk benim .Çikolata bile ağzımdaki metal tadını gideremiyor sabaha karşı 04:36 da.Müzikten zevk alamıyorum.. Nefes yetmiyor ..

Nasıl bir köprüyü geçiyorum bilmiyorum , fakat arkama bakmadan kaçışımı görüyorum şimdilerde . Oysa kulağıma gelen o sesler bana aitti , duyduğum çığlıklar benimdi , haykıran ve yankılanan , o duvarlara çarpan bendim . Adımlar benim , evler benim. Suya yansıyan bu yüz , bu el benim .. Bu beden benim .. Kendimden kaçıyorum .. Duvarların ardına gizleniyorum .. An'dan kaçıyorum .. O resimde neden yokum ?

Sanırım hayatımdaki en büyük eksikliğimle yüzyüze gelmiş ; yüzüme hüzün dolu tokatları atmışım ben dün . Ve bu tokatları ilk defa dün değil , yıllar boyunca vurmuşum yüzüme. Ama aynalara bakmamışım.Görememişim izlerini hiçbir zaman hasarın.Uyuşmuş varlığımın hissiz derisi tanımamış düne kadar .İzler silinip gitmiş zamanla yüzümden.Eski terk olmuş , uzak olmuş , ben yenilerini eklemişim .. Ne yazık , düne kadar farkedemeden ..

Oysa nefes almaya başladığım ilk andan son uykumu uyuyacağım ana dek kaç hayatın içinden geçebilirmki ben ? Kaç şehir gezebilirim ? Kaç ülke görebilirim ? Daha fazla dost edinebilirmiyim bu andan sonra ? O denizi,o sahili birdaha görebilirmi gözlerim ? Gördüklerimi gösterebilirmiyim gözlerinize?Ben yaşadım,ben tattım,ben yattım,ben kalktım diyebilirmiyim ? Yaşadığım 18 yıl için hayır ..

Bu kadar soruyu kendime ne zaman sorarım birdaha bilemiyorum ; ama aynı sebepten sormayacağım bunu biliyorum .. Yüzüme vurduğum tokatların farkındalığı , silinen izlerimin sonradan hissedilen sızılarıyla içime damlattığım gözyaşlarımı silmenin bile çaresini bulamadığım acizliğimde ; anıları silinmez kılacağım artık ..
''Anıları silinmez kılacağım ''
..

Hernereyi göreceksem , nereye olacaksa yeni yolculuklarım birkaç kelime bırakacağım somutluğa o günler adına..Yarınlara ben gittim diyebilmek için . Kimi tanıyıp dost diyeceksem , kimi sevip aşık olacaksam ismini an'a kazıyacağım bu sefer.. İsimleri , ismimi , ismimizi .. Gidenin ardından bakabileceğim bir kare,okuyup ağlayabileceğim birkaç cümle saklayacağım cüzdanlarımın bir köşesinde ..

Çünkü artık biliyorum.Bir insanın hayatından geçip hiç bir iz bırakmamış , bırakamamış olmanın.Sadece hayal kurarak döktüğüm gözyaşlarının.Ne kadar acı verdiğini biliyorum.Hüzünü seviyorum.Ama hüzünü hayal etmeyi değil. Gülümseyişimi seviyorum , ama sadece güldüğüm an değil , o anı tekrar hayal ederek değil , başka bir zaman onu görerekte mutlu olmak istiyorum ..

Kendime soruyorum ..
O resimde neden yokum ?

______________________

Arkadaşlar bu bir edit değil .. Aslında bunu yazıyı yazarken vermeyi düşünüyordum ama nasıl yorumlayacağınızı merak ettiğim için vermedim .. Bu yazımı okumanızı istiyotum .. Yine bana ait ve eski bir gönderi .. Yapbozun farklı bir parçası gibi .. Hayatım üzerine ..


Batuhan Doğu Alkaya
04:50



~ 13 Haziran 2008 Cuma

İhtimaller Rüyası

Uyuyorum ..
Hayata kapıyorum gözlerimi ..
Ama canımı teslim etmeden ....

Uyuyabildiğim kadar uyuyorum . Hani filmlerde olurya . Elyaf yorgana bürünmüş , kuştüyü yastığa gömmüşdür oyuncu kendisini .. Geceyarısı dörtte komidinin üstünde duran elektronik alarm çalar ve uyanır olabildiğince şişmiş gözler ve dağınık bir halde . Sonra alarmı kapatır ve kendini yastığa fırlatır tekrar . Krem rengi veya beyaz olur nevresimler . Bedenin bir kısmı yorganın içindeyken bir kısmıda dışardadır .. İşte böyleyim .. Var elbette bir farkım , film yıldızı değilim ..
Kendi rolümü kendim yazıyorum .. Önceden yazılmamış senaryom .. Kurgum da yok benim ..

Belli bir zamana kadar içinde 2 tane tek kişilik yatak olan odalara özenirdim ben .. Belki gözüme hoş gelen simetriden , belkide sürekli oyuncak oynayabileceğin ikinci insanın yanında olmasından ötürüydü bu özenişim .. Aynı şekilde ranzalar .. Küçük kardeş altta , büyük olan üstte yatardı her zaman .. Ama küçüktü hep üstte yatmak isteyip yatamayan .. Söylenen şuydu : Düşersin ve canının yanmasını istemiyoruz küçüğüm .. Üzgün bir surat .. Oysa düşmeyecek olan büyüğün bile 2. kattaki yaylı köşküne çitleri çekilirdi ..

Kötü abi !! '' Benimle hiç oyun oynamıyorsun.. ''

Bir heves kaldı içimde , hiçbirzaman ranzaya sahip olamadı odalarım . Ama ben doğduktan tam 13 sene sonra ikinci yatakla buluştuk bir odada .. Fakat korkunç bir hata vardı ortada karşılaşmam gereken .. Zamanlama hatası .. Çoktan geçmiştim ben oyuncak oynayacağım yaşı .. Bu yüzdende evelden beri kötü abi oldum .. Kötü abi !! '' Benimle hiç oyun oynamıyorsun.. '' Belki futbola ilgin olsa bir iki pas yapabilirdik küçüğüm , ama barbie bebeklere rol yaptırmak hiç hoşuma gitmiyor . Ve sende biliyorsun ki o bebeği çıplak görmem çok ama çok ayıp ..

Evet evet , yedi yıldır çocukken hayalini kurduğum iki yataklı , simetrik bir odadayım .. Ve yatağımın üstünde uyumak için kaldırmam gereken kablolar , gitarlar,cd çantaları ve giysi dolabımın yarısı var .. Sınırın öteki tarafında ise küçüğümüz uyuyor .. Onu böyle görünce uyumak istiyorum. Saatlerce uyumak . Ama üşeniyorum . Toplamaktan . Ve gözlerimden yaşlar gelene kadar toplamayacağım .. Rüyalardan korktuğumdan erteleyeceğim .

Son birkaç gecedir çok sonra göreceğim günleri yaşadım.Belkide göremeyeceğim günleri.Yakın bir gelecekta yaşayabileceğim herşeyi . Aşık oldum ben mesela . Hiç tanımadığım bir yüzdü karşımdaki . Kimsenin olmadığı bir sessizlikte oturuyorduk ikimizde . Birbirimize söyleyeceğimiz utangaç sözcüklerimiz vardı . Az sonra elini tutuyordum . Sen çok güzeldin . Kimdin ? Nerede gördüm seni ki rüyama misafir oldun?O sabah sorup durdum kendime .

Geçmişimle barıştım başka bir gece.Çok küçük bir kareydi sadece. Beş , altı saniye ve birkaç salise . Sanki gerçekler bir rüyaydıda , gerçeklerden uyanmıştım. Bilirsiniz , fazla uzun sürmedi . Uyandım . Başka insanlar gördüm yanında . Tanımadığım insanlar . Uyandığımda bile kıskançlığı hissedebiliyordum uykumdan kalan .Ve birçok şey...Terk edildim , terk ettim , tanımadığım insanları üzdüm,yine onlar sayesinde üzüldüm ama hep uyandım.Sıradan birkaç rüyaydı hepsi .

İhtimaller rüyasıydı.Bazen rüya olduğuna sevindiğim sabahlara uyanıyorum bir ihtimalin .Bazende gerçek olmadığına küfrettiğim günlere sebep ihtimaller rüyalarım . Her ihtimalde beni üzen saniyelik filmler .. Telif hakkını benden almadan bilinçaltımda düzenlediğiniz , aslı bana ait izinsiz gösteriler .Canımı acıtmayın.Beni yakmayın.Dram olmasın , istemiyor ruhum.Eğer uygunsa şartlarım , her gece sizin için uyuyacağım . Sizin için tanrıya dua edeceğim . Ne olur kapımı çalıp akıl sahnemde perdelenin ..

Ama kabul görmessem , uygun değilse şartlarım .. Uykumu elimden alın ..
Sizi mahkemeye vereceğim ..

I stay awake
I stay awake and watch you breathe
I stay awake and watch you fly
Away into the night
Escaping through a dream

I wish by God you’d stay


Batuhan Doğu Alkaya
02:13



~ 7 Haziran 2008 Cumartesi

* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.