Planlı gece pikniği ..

~ 7 Mayıs 2008 Çarşamba









Karanlık alabildiğine bu gece ..

Aslında uzun zaman oluyor ben perdeleri açık bir odada dışarıyı izleyerek , yıldızlara bakarak yazı yazmayalı.Eski bir alışkanlığımın artık alışkanlıktan çıktığını görmek şaşırtıcı geliyor.Bakıyorumda gökyüzüde parlak değil , şehrin elektiriğine paralel tanrının elektriğide kesiliyor demekki bu gece. Bu geceki ruhuma ayak uyduruyor herşey benle konuşmuşcasına.Planlı bir gece pikniği terasta mangalsız ve şarapsız.Oldukçada yalnızlığa bürünmüş ve düşünceliyim.Son günlerde odama aldığım tek dişi varlığım''ilham perim''de bana küsmüş . Ne penceremden içeri giriyor sessizce , nede dışarda geliyor yanıbaşıma .. Nedensiz ..''I remember you'' da detone oluyor Bjork..
Çilek tadında geliyor kulağıma ..

İlham perisiyle yarım kalan hissiz aşkıma kaldığı yerden devam etmek için sağıma soluma bakıyorumda,körebe'de oynamıyor saklambaç'ta.Duygularımı adlandırmayı , hissetmeyi öğrenmeye başladığım anla başlayan ve devam eden bu süreç sonsuz bir döngüye takılmış sanki.Kaç gün ,kaç ay,kaç yıl farketmeden hep aynı sonu buluyor.Bana küsen son kız çocuğu ! ve önceleri ...

Terketmeyi yakıştıramadığımdan onlara,küsmek koyuyorum bu eylemin adını.Kendimide avutuyorum belkide bu şekilde.Hala melek kılıyorum gözümde.İçimde bir ikilemin yelkenleri fora olsada özleyebiliyorum bu ikilem fırtınasında.Değer verebiliyorum.Saklıyorum bir derinde verdiğim sevgiyi.Öyleki bir emanet bende kalan,size ait olan.Kendiniz tarafından inşa edilip,yine tarafınızca yıkıma uğratılmaya çalışılan o saraylar hissedebildiğim her yerinde bedenimin.Aynı manzaraya bakıyor görkemle.

Yaratıp yaşattığınız bu karanlığın içinde,gerçek ve yalanı ayırt edemeyen duygularınıza karşı bir referansım gözlerinize .Oyunlardan..Yalanlardan..Dönülen sözlerden uyanıp görmeniz tatmanız dokunmanız gereken bir gerçeğim duyunuza.

Batuhan Doğu Alkaya
00:54

* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.