Nerdeyim ...

~ 17 Nisan 2008 Perşembe
Aslında bir gün için iki gönderi yazmak yaptığım bir iş değildir ama bugün size birşeyler daha okutmak ve göstermek istedim ... Adıımı soyadımı bu blogu okuyorsanız zaten öğrendiniz demektir :) Peki ya adım ve soyadım dışında su yüzüne çıkmamış olan gerçeklerim ? Tabiki hepsini yazmak gibi bir niyetim yok ama en azından size şuan yaşadığım yeri tanıtmak istiyorum . .

Çok yer gezdim çok yer gördüm ben . Ciddi manada bu böyledir . Babamın işinden dolayı gezmediğim coğrafi bölge kalmadı Türkiye sınırları içinde . Yetmedi birde ülke değiştirdim 2 kez . Son değiştiğim ülke üniversite dolayısıyla oldu ama şu günlerde çok boş günlerim .. Ailemin yanında geceyi gündüze çeviririm ... Peki nerdeyim ?
Bilecik - Söğüt ...


Bilecik aslında iki kez uğradığı durak olmuş babamın meslek hayatı boyunca .. Küçük bir ilçe olmasına rağmen bizim için önemi çok büyük Bilecik - Söğüt'ün .. Neden ? Britanya Krallığından tutunda Roma İmparatorluğuna , Osmanlı İmparatorluğuna dahil olmuş bir şehir Bilecik .. Sadece bunlarda değil elbet .. Ama bizi ilgilendiren en önemli kısım Osmanlı İmparatorluğunun kurluş yerinin Bilecik şehri Söğüt ilçesi olmasıdır ..

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin Kayıboyu'nu 400 çadırla birlikte Söğüte taşımasılya başlamış Osmanlı Devleti'nin hikayesi ..
''
Ertuğrul Gazi, bir gece bir rüya gördü. Rüyada, “göbeğinden bir pınar fışkırdı... Bu çıkan sular çoğalarak bir deniz halini aldı... Bu deniz, bütün dünyayı kapladı.

Senin bir oğlun olacak; bu oğul bir devlet kurup, saltanatı ile dünyayı sarsacaktır.... dedi.

''

Fakat günümüzde ilçede tarihi yapı hiç yok denecek kadar az .. Bunun sebebi sahip çıkılmaması değil elbet .. Yazının başında dediğim ve bildiğiniz gibi Kayıboyu'nun göçebe bir topluluk olmasından ötürü günümüzde mimari yapı olarak çok fazla eser bırakmamışlar .. Yinede günümüze dek korunabilmiş az sayıdaki yapıların resimlerini sizlerle paylaşıyorum .


Soldaki resim Ertuğrul Gazi Müzesi'ne ait .. Müze , ilçenin yüzyıllardır taşıdığı kültürel mirasa az da olsa ışık tutuyor bugün .. Çok sayıda Osmanlı İmparatorluğu ve Kayıboyu'na ait değerler bulunuyor müze içerisinde . Aynı zamanda ilçedeki tek müze olma özelliğinide taşıyor Ertuğrul Gazi Müzesi . Yapı olarak görüldüğü gibi eski zamanları anımsatıyor bizlere . Eski Türk Evi olarak restore edilip 2001 de açılmış ...

http://www.360tr.com/ertugrulgazi/ adresinden 3 boyutlu olarak tamamını gezebilirsiniz . Yok ben üşenirim derseniz işte birkaç resim...














...




Tabiki benim için burada hayat resimlerdeki gibi değil . Söğüt ilçesi sosyal yapı olarak kendi halinde yaşayan , kahve kültürüne sahip insanlardan oluşuyor . Bu yüzden bir sürü kahvehane görebilirsiniz çevrede .. Ne yazık ki bendeniz bölye bir kültüre kendini adapte etmeye çalışmadığından , hatta istemediğinden oldukça sıkılıyorum .. Kültüre bir sözüm yok elbet . Böyle gelmiş böyle gidiyor insanların hayatları ama bana göre değil . Bisiklet sür , müzik dinle , internette gezin , yemek ye ve uyu .. Bunlar dışında gerçekten yaptığım birşey yok !

Gelde sıkılma .. !!

Uzun süreli olmasada , kısa bir gezinti için uygun
Kültürel mirası görmek adına güzel bir şehir - ilçe ikilisi burası ..


Batuhan Doğu Alkaya
21:02





* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.