21 Numaralı Koltuk ..

~ 24 Nisan 2008 Perşembe
22.04.2008
20:13

Eskişehir garaj'da bir sağa bir sola yürüyorum ..
Saat 20:00 da kalkması gereken otobüsüm ne yazıkki 13 dk geçmesine rağmen ortalıkta gözükmüyor ..
Garajı görseniz bir stadyum havası hakim .. Çok geçmeden anladım ki Eskişehirspor'un maçı varmış o saatte ..
Birkaç insana umrumda olmasada maç kaç kaç diye sordum .. 0-0 !! Maça gözüm dalmışken saraylı otobüsümüz perona geldi . Saraylı kelimesini başıbuyruklar içi kullanırım genelde , otobüsün gecikmiş olmasına yakıştırdım doğrusu . 2 gitar bir bavul ve bir dizüstü bilgisayarla çıktığım yolculukta son adımdayım.

21numara'lı koltuk..

Eşyalarımı yerleştirmiş ve cam kenarı düzenimi almışken , az rastlanır bir hata ile karşılaştım ..
Yanımdaki koltuğa bir bayan oturacaktı . Bu bayan Anadolu Üniversitesi'nde okuyormuş ..
İstediği takdirde boş yerlere geçebileceğimi söyledim ama gerek olmadığını söyledi ..
Üniversiteli üniversiteliyi seviyor anlaşılan .. Ben yinede cam kenarını ona bıraktım , teklife hayır demedi .
İyide oldu bu hata , O Eskişehir'i , ben Kıbrıs'ı anlattım .. Okulları , sistemi , günümüz siyasetini konuştuk .
Sonra kitaplarımıza daldık . ''Diriliş'' kitabına başlamıştım 3 gün önce .. Kaldığım yerden devam ettim .
İlk kitap ''Şu Çılgın Türkler'' ile birlikte , bir Türk çocuğunun arşivinde olması gereken bir kitap bu da .

Sayfalar birbiri ardına çevrilirken ortalık karanlığa büründü .. Otobüsün aydınlık koridor ışıkları yerini cılız , mavi gece ışıklarına bıraktı .. Belki gözlerim alışır die bir süre bekledim ama hayır .. Harfleri seçemeyince kitapı koltuğun cebine yerleştirip yolu seyre daldım .. Çizgiler , arabalar derken birden müzik dinlemek geldi içimden.Otobüste dönen filmi görmezden geldim ve ... '' Saybia - The second you sleep ''

Yola çıkmadan önce ipod'un içinde ne varsa silmiştim .. Kesinlikle değişik birşeyler dinlemek istiyordum. Ve adını hiç duymadığım grupları , şarkıları indirip eskilerle harmanlayıp sıkılmayacağım bir playlist hazırladım. Yolculuk , müzik adına bir keşif ve analiz olucaktı .. '' TI ''. Bilmediğim şarkıların çoğunu atlayıp eskileri dinlemeye devam ettiğimi farkettim ve içten içe güldüm .. Bu arada bayan arkadşımızın uyuduğunu farkettim.

Işıklar açılır ..

Farketmeden uyuduğumu , ışıklar açıldığında farkettim. 30 dakika ile başlayan cümleyi bilirsiniz .Biraz yürümenin ve uyuşmuş bedeni kendine ketirmenin zamanı gelmişti . Akşehir'de olduğumuzu öğrendim.
Soğuk bir hava beklentimin aksine yazlık giysilerle hiç rahatsız olmadım . Sanırım yaz gerçekten gelmişti vaktini beklemeden .. Hemen gözümdeki televizyon canlandı ve haberleri yazdım .. Türkiye'de cehennem sıcakları - Son 10 yılın en sıcak yazı - Barajlarda su bitti - Bugün başkentte sular kesik vs vs .. Ben haberleri sunarken tekrar yola devam ..

Işıklar 2. kez Pozantı'da açıldı .. Hayatımda sık sık mola verdiğim yerlerden bir tanesindeydim yeniden . Oldum olası burda yapılan tost ve ayranı sevmişimdir . İnip yavaşadımlarla büfeye yürüdüm ve siparişimi verdim . Kıbrıs'tan sonra Türkiye fiyatlarına adapte olamadığımdan bir şok geçirdim . Sadece 2ytl ' ydi . Şaşkınlığım bununlada kalmadı . Siparişi verirken fantazi olsun diye Uludağ Gazozu almayı düşündüm . Sadece düşünmüştüm ama ayranı söylemiş olmama rağmen adam dolaba yönelip '' şişeyi açayımmı? '' dedi .. Ben uğrdağım 2. şokla sadece başımı sallayabildim .

Kaldı 3 saat ..

Gün aydınlanmaya başladığı zaman uzun yol canımı sıkmaya başlıyor saatler yerinde sayıyor . Gidiş geliş 2yön yollardan sonra otobanda olmak biraz olsun sıkıntımı gideriyor .. Son 3 saat ve Antakya levhaları gözüküyor artık . Aydınlanan havayla birlikte müziğin sesini biraz açmakta sakınca görmüyorum . Arkadaşım uyanıyor. Arkadaşım diyorum çünkü yol boyunca iyi bir sohbetimiz ve birlikteliğimiz olduğunu düşünüyorum . Adana'yı geçtikten sonra Hatay il sınırına dahil oluyoruz . Birkaç kilometre sonra İskenderun Limanı ve deniz . Özlem duygusu ortaya çıkıyor yavaş yavaş .

Antakya ..

Ve 12 saatin ardından ...
Antakya'ya hoşgeldiniz yazısıyla ipodu kulağımdan çıkardım ...
Az da olsa değişen çevre hakkında konuşup etrafı incelemeye devam ettik ...
Geçen yıl başlayan inşaatlar bitmiş yenileri başlamıştı ..
Son'a geldiğimde şehrin kokusunu özlediğimi farkettim ..
Eşyalarımı toparlayıp beni alacak arabayı beklemeye başladım ..
Yol arkadaşıma veda ettikten sonra düşündümde ..
Bu iklimi seviyorum..
Bu şehri seviyorum ..

...

... günlerimi paylaşmaya devam edicem


* * *

Bu blog BloggerV.com üyesidir.